كفتة الأرز بصلصة الطماطم: وصفة من قلب البيت.. طعمها يرجعك لأيام زمان
يا مرحب بيكم يا ستات البيوت الشاطرين في مطبخ الدار 🟩، النهاردة وصفتنا غير أي وصفة، كفتة الأرز بصلصة الطماطم، أكلة مصرية أصيلة، بتفكرنا بلمة العيلة وريحة أكل زمان. مش أي كلام، دي وصفة جدتي الله يرحمها، وكانت مشهورة بيها في العيلة كلها. أنا بقى قررت أشارككم الوصفة السرية دي، علشان تعملوها في بيوتكم وتفرحوا بيها أولادكم وأزواجكم. سهلة وبسيطة ومش هتاخد منكم وقت خالص.
مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم الأكلات اللي بتجمع بين الأصالة والطعم اللذيذ، ووصفة كفتة الأرز بصلصة الطماطم دي من الأكلات اللي مينفعش تفوتوها. أكلة متكاملة، فيها البروتين من اللحمة، والكربوهيدرات من الأرز، والخضار من الطماطم، يعني وجبة مغذية ولذيذة في نفس الوقت.
يلا بينا نشوف مقادير وطريقة كفتة الأرز
دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تطلع معاكم كفتة الأرز مظبوطة وطعمها يجنن:
- الخطوات:
- في الكبة، نفرم اللحمة مع البصل والثوم والبقدونس والكزبرة (لو استخدمتيها).
- نصفي الأرز كويس، ونضيفه للحمة المفرومة، ونضيف البهارات والملح والفلفل الأسود، ونعجن المكونات كويس أوي بإيدينا.
- نشكل الكفتة على شكل أصابع أو كور صغيرة.
- في طاسة على النار، نسخن شوية زيت، ونحمر الكفتة من كل الجوانب لحد ما تاخد لون ذهبي حلو.
- لعمل الصلصة: في حلة تانية، نسخن شوية زيت، ونشوح البصل لحد ما يدبل، وبعدين نضيف الثوم ونقلب لحد ما ريحته تطلع.
- نضيف الطماطم المبشورة ومعجون الطماطم والسكر والملح والفلفل الأسود، ونقلب كويس، ونسيب الصلصة تتسبك شوية.
- نضيف الكفتة المتحمرة للصلصة، ونقلب بالراحة، ونسيبها على نار هادية 5 دقايق بس.
- نقدم كفتة الأرز بالصلصة سخنة مع رز أبيض أو عيش بلدي.
المقادير | الكمية | ملاحظات |
---|---|---|
مكونات الكفتة | ||
لحم مفروم | 500 جرام | يفضل بقري قليل الدهن |
أرز مصري | 1 كوب | مغسول ومنقوع لمدة 30 دقيقة |
بصل مفروم | 1 بصلة كبيرة | مفرومة ناعم |
ثوم مفروم | 3 فصوص | مفرومة ناعم |
بقدونس مفروم | 1/2 حزمة | طازج ومفروم ناعم |
كزبرة مفرومة (اختياري) | 1/4 حزمة | طازجة ومفرومة (اختياري) |
كمون | 1 ملعقة صغيرة | مطحون |
فلفل أسود | 1/2 ملعقة صغيرة | مطحون |
ملح | حسب الرغبة | للتتبيل |
بهارات لحمة (اختياري) | 1/2 ملعقة صغيرة | لإضافة نكهة (اختياري) |
مكونات الصلصة | ||
طماطم مبشورة | 4 حبات كبيرة | طازجة ومبشورة |
بصل مقطع جوانح | 1 بصلة متوسطة | مقطع شرائح رفيعة |
ثوم مفروم | 2 فص | مفرومة ناعم |
معجون طماطم | 1 ملعقة كبيرة | لتعزيز اللون والطعم |
سكر | 1/2 ملعقة صغيرة | لموازنة الحموضة |
ملح وفلفل أسود | حسب الرغبة | للتتبيل |
زيت | حسب الحاجة | للطبخ |
ممكن تعملوا أشكال مختلفة من الكفتة، يعني ممكن تعملوها كور صغيرة، أو أقراص، أو حتى تحشوها جبنة. المهم إنكم تستمتعوا بالطبخ وتعملوا الأكل بحب. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.
نصايح علشان كفتة الأرز تطلع معاكم أحلى وأحلى
علشان كفتة الأرز تطلع معاكم زي الفل، فيه كام سر كده هقولكم عليهم:
- الأرز يتنقع كويس: علشان الكفتة متفكش منكم.
- اللحمة تكون مفرومة ناعم: علشان الكفتة تكون طرية.
- منكترش البهارات: علشان طعم اللحمة والأرز يبان.
- منقلبش الكفتة كتير في الصلصة: علشان متتكسرش.
لو عايزين تعرفوا وصفات أكلات مصرية تانية، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وصفة روووووووعة 🥰🥰🥰🌹
ردحذف🌹🌹🌹شكرا
ردحذفالله تجنن
ردحذف