تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

معجنات قوارب الجبن| أكلة خفيفة ولذيذة.. تنفع فطار وعشا

معجنات قوارب الجبن: أكلة خفيفة ولذيذة.. تنفع فطار وعشا

يا هلا بكل ست بيت بتحب التجديد في مطبخ الدار 🟩، النهاردة هنعمل مع بعض معجنات قوارب الجبن، أكلة خفيفة وسهلة، وشكلها بيكون حلو أوي على السفرة. دي مش أي معجنات، دي وصفة خاصة بيا، جربتها كتير ودايمًا بتطلع ناجحة. هقولكم على كل التريكات اللي تخليها تطلع معاكم هشة وطرية والجبنة سايحة وجميلة.

 
صورة معجنات قوارب الجبن
معجنات قوارب الجبن.. شكلها يفتح النفس!

مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم الوصفات اللي بتجمع بين الطعم الحلو والسهولة، ومعجنات قوارب الجبن دي من الأكلات اللي مش هتبطلوا تعملوها. أكلة تنفع في أي وقت، فطار، عشا، أو حتى سناك بين الوجبات، وممكن كمان تاخدوها معاكم في الرحلات أو الشغل.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة معجنات قوارب الجبن

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تطلع معاكم المعجنات مظبوطة وهشة وجميلة:
    المقاديرالكميةملاحظات
    مكونات العجينة
    دقيق2 كوبيفضل دقيق متعدد الاستعمالات
    زبادي1 كوبزبادي عادي أو يوناني
    بيكنج بودر2 ملعقة صغيرةلنفخ العجينة
    زيت1/4 كوبزيت نباتي
    ملح1/2 ملعقة صغيرةلتحسين النكهة
    سكر (اختياري)1/2 ملعقة صغيرةلتحسين النكهة (اختياري)
    مكونات الحشوة
    جبنة فيتا أو عكاوي1 كوبأو أي نوع جبنة مفضل
    بقدونس مفروم1/4 كوبطازج ومفروم
    بيضة1 بيضةلربط المكونات
  1. الخطوات:
    • في طبق كبير، نخلط الدقيق والبيكنج بودر والملح والسكر (لو استخدمتوه).
    • نضيف الزبادي والزيت، ونعجن المكونات كويس أوي بإيدينا لحد ما تتكون عجينة طرية ومتماسكة.
    • نغطي العجينة ونسيبها ترتاح 15 دقيقة.
    • في طبق تاني، نخلط الجبنة والبقدونس والبيضة.
    • نفرد العجينة على سطح مرشوش بالدقيق، ونقطعها لدوائر صغيرة.
    • ناخد كل دايرة ونفردها شوية بإيدينا، ونحط فيها معلقة صغيرة من الحشوة، ونقفل الأطراف كويس علشان تاخد شكل القارب.
    • نرص قوارب الجبن في صينية مدهونة بالزيت او مفروشة بورق زبدة
    • ندخل الصينية فرن سخن على درجة حرارة 180 لمدة 20-25 دقيقة، أو لحد ما المعجنات تاخد لون ذهبي حلو.
    • نقدم معجنات قوارب الجبن سخنة أو دافية.
ممكن تنوعوا في الحشوات زي ما تحبوا، يعني ممكن تحشوها لحمة مفرومة، أو فراخ، أو سبانخ، أو أي حاجة تانية بتفضلوها. المهم إنكم تجربوا وتكتشفوا وصفات جديدة. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ والمعجنات.

نصايح علشان معجنات قوارب الجبن تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان المعجنات تطلع معاكم تحفة، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. العجينة تكون طرية ومتماسكة: علشان المعجنات تكون هشة.
  2. نسيب العجينة ترتاح: علشان الجلوتين يرتاح وتتفرد بسهولة.
  3. منكترش الحشوة: علشان المعجنات متتفتحش في الفرن.
  4. الفرن يكون سخن: علشان المعجنات تستوي كويس وتاخد لون حلو.
لو عايزين تشوفوا وصفات معجنات تانية، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت شاطرة.
وبكده تكون خلصت وصفتنا السهلة والجميلة، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا والشفا. واستنوني في وصفات تانية قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.