معجنات قوارب الجبن: أكلة خفيفة ولذيذة.. تنفع فطار وعشا
يا هلا بكل ست بيت بتحب التجديد في مطبخ الدار 🟩، النهاردة هنعمل مع بعض معجنات قوارب الجبن، أكلة خفيفة وسهلة، وشكلها بيكون حلو أوي على السفرة. دي مش أي معجنات، دي وصفة خاصة بيا، جربتها كتير ودايمًا بتطلع ناجحة. هقولكم على كل التريكات اللي تخليها تطلع معاكم هشة وطرية والجبنة سايحة وجميلة.
مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم الوصفات اللي بتجمع بين الطعم الحلو والسهولة، ومعجنات قوارب الجبن دي من الأكلات اللي مش هتبطلوا تعملوها. أكلة تنفع في أي وقت، فطار، عشا، أو حتى سناك بين الوجبات، وممكن كمان تاخدوها معاكم في الرحلات أو الشغل.
يلا بينا نشوف مقادير وطريقة معجنات قوارب الجبن
دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تطلع معاكم المعجنات مظبوطة وهشة وجميلة:
- الخطوات:
- في طبق كبير، نخلط الدقيق والبيكنج بودر والملح والسكر (لو استخدمتوه).
- نضيف الزبادي والزيت، ونعجن المكونات كويس أوي بإيدينا لحد ما تتكون عجينة طرية ومتماسكة.
- نغطي العجينة ونسيبها ترتاح 15 دقيقة.
- في طبق تاني، نخلط الجبنة والبقدونس والبيضة.
- نفرد العجينة على سطح مرشوش بالدقيق، ونقطعها لدوائر صغيرة.
- ناخد كل دايرة ونفردها شوية بإيدينا، ونحط فيها معلقة صغيرة من الحشوة، ونقفل الأطراف كويس علشان تاخد شكل القارب.
- نرص قوارب الجبن في صينية مدهونة بالزيت او مفروشة بورق زبدة
- ندخل الصينية فرن سخن على درجة حرارة 180 لمدة 20-25 دقيقة، أو لحد ما المعجنات تاخد لون ذهبي حلو.
- نقدم معجنات قوارب الجبن سخنة أو دافية.
المقادير | الكمية | ملاحظات |
---|---|---|
مكونات العجينة | ||
دقيق | 2 كوب | يفضل دقيق متعدد الاستعمالات |
زبادي | 1 كوب | زبادي عادي أو يوناني |
بيكنج بودر | 2 ملعقة صغيرة | لنفخ العجينة |
زيت | 1/4 كوب | زيت نباتي |
ملح | 1/2 ملعقة صغيرة | لتحسين النكهة |
سكر (اختياري) | 1/2 ملعقة صغيرة | لتحسين النكهة (اختياري) |
مكونات الحشوة | ||
جبنة فيتا أو عكاوي | 1 كوب | أو أي نوع جبنة مفضل |
بقدونس مفروم | 1/4 كوب | طازج ومفروم |
بيضة | 1 بيضة | لربط المكونات |
ممكن تنوعوا في الحشوات زي ما تحبوا، يعني ممكن تحشوها لحمة مفرومة، أو فراخ، أو سبانخ، أو أي حاجة تانية بتفضلوها. المهم إنكم تجربوا وتكتشفوا وصفات جديدة. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ والمعجنات.
نصايح علشان معجنات قوارب الجبن تطلع معاكم أحلى وأحلى
علشان المعجنات تطلع معاكم تحفة، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
- العجينة تكون طرية ومتماسكة: علشان المعجنات تكون هشة.
- نسيب العجينة ترتاح: علشان الجلوتين يرتاح وتتفرد بسهولة.
- منكترش الحشوة: علشان المعجنات متتفتحش في الفرن.
- الفرن يكون سخن: علشان المعجنات تستوي كويس وتاخد لون حلو.
لو عايزين تشوفوا وصفات معجنات تانية، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت شاطرة.