تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

كفتة حسن باشا: أكلة تركية فاخرة.. طعمها ياخدك لإسطنبول

كفتة حسن باشا: أكلة تركية فاخرة.. طعمها ياخدك لإسطنبول

يا هلا بكل محبي الأكلات التركية في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا من قلب تركيا، كفتة حسن باشا، أكلة مشهورة في كل بيت تركي، وطعمها بيحكي قصة عشق بين اللحمة والبهارات. دي مش أي وصفة، دي وصفة أصلية، بتتعمل بنفس الطريقة اللي بيعملوها بيها في أشهر مطاعم إسطنبول. أنا شخصيًا زرت تركيا كتير، وجربت الكفتة دي في أماكن مختلفة، وقررت أشارككم سر الوصفة اللي بتخلي طعمها لا يُقاوم.

 
صورة كفتة حسن باشا
كفتة حسن باشا.. طعمها بيحكي قصة عشق!


مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم الأكلات العالمية والمحلية بطريقة سهلة وبسيطة، وكفتة حسن باشا دي من الأكلات اللي لازم تجربوها. أكلة فخمة، تنفع في العزايم والمناسبات، وكمان سهلة وسريعة التحضير، وممكن تعملوها في أي وقت.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة كفتة حسن باشا

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى كفتة حسن باشا في البيت:
    المقاديرالكميةملاحظات
    مكونات الكفتة
    لحم مفروم1 كيلويفضل بقري أو ضأن قليل الدهن
    بصل مفروم1 بصلة كبيرةمفرومة ناعم
    بقدونس مفروم1/2 كوبطازج ومفروم ناعم
    بهارات مشكلة (أو بهارات كفتة)1 ملعقة كبيرةللنكهة
    فلفل أسود1 ملعقة صغيرةمطحون
    كمون1/2 ملعقة صغيرةمطحون
    قرفة (اختياري)1/4 ملعقة صغيرةلإضافة نكهة دافئة (اختياري)
    ملححسب الرغبةللتتبيل
    زيت زيتون2 ملعقة كبيرةلدهن صينية الخبز
    بقسماط (اختياري)1/4 كوبللتماسك (اختياري)
    مكونات الصلصة
    طماطم مبشورة4 حبات كبيرةطازجة ومبشورة
    معجون طماطم2 ملعقة كبيرةلتعزيز اللون والنكهة
    ماء ساخن1 كوبلتخفيف الصلصة
    ثوم مهروس (اختياري)1 فصلإضافة نكهة (اختياري)
    ملح وفلفل أسودحسب الرغبةللتتبيل
  1. الخطوات:
    • في طبق كبير، نخلط اللحم المفروم مع البصل والبقدونس والبهارات المشكلة والفلفل الأسود والكمون والقرفة (لو استخدمتوها) والملح والبقسماط (لو استخدمتوه).
    • نعجن المكونات كويس أوي بإيدينا لمدة 5-7 دقايق، لحد ما تتجانس تمامًا.
    • نشكل الكفتة على شكل أقراص أو أصابع سميكة.
    • نسخن شوية زيت زيتون في طاسة كبيرة على نار متوسطة.
    • نحمر أقراص الكفتة في الزيت من كل الجهات لحد ما تاخد لون بني حلو.
    • نعمل الصلصة:
      • في نفس الطاسة، نضيف الطماطم المبشورة ومعجون الطماطم والماء الساخن والثوم المهروس (لو استخدمتوه) والملح والفلفل الأسود.
      • نقلب المكونات كويس، ونسيب الصلصة تغلي على نار هادية لمدة 10 دقايق.
    • نرجع الكفتة المتحمرة للصلصة، ونقلب بالراحة، ونغطي الطاسة ونسيبها على نار هادية لمدة 20-30 دقيقة، أو لحد ما الكفتة تستوي تمامًا والصلصة تتسبك.
    • نقدم كفتة حسن باشا ساخنة مع رز أبيض أو بطاطس بيوريه أو خبز.
ممكن تقدموا الكفتة مع صوص الزبادي، بيكون طعمه حلو أوي معاها. وممكن كمان تحشوها بجبنة الموتزاريلا قبل ما تحمروها، هتديها طعم يجنن. المهم إنكم تبتكروا وتجربوا حاجات جديدة. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.

نصايح علشان كفتة حسن باشا تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان الكفتة تطلع معاكم مظبوطة وطعمها زي بتاعة أشهر المطاعم التركية، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. اللحمة تكون مفرومة ناعم: علشان الكفتة تكون متماسكة.
  2. نعجن الكفتة كويس: علشان المكونات تتجانس وتتداخل مع بعض.
  3. منكترش البهارات: علشان طعم اللحمة يبان.
  4. منقلبش الكفتة كتير وهي على النار: علشان متتكسرش.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات تركية تانية، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا التركية الفاخرة، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا والشفا. واستنوني في وصفات عالمية تانية قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.