كفتة حسن باشا: أكلة تركية فاخرة.. طعمها ياخدك لإسطنبول
يا هلا بكل محبي الأكلات التركية في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا من قلب تركيا، كفتة حسن باشا، أكلة مشهورة في كل بيت تركي، وطعمها بيحكي قصة عشق بين اللحمة والبهارات. دي مش أي وصفة، دي وصفة أصلية، بتتعمل بنفس الطريقة اللي بيعملوها بيها في أشهر مطاعم إسطنبول. أنا شخصيًا زرت تركيا كتير، وجربت الكفتة دي في أماكن مختلفة، وقررت أشارككم سر الوصفة اللي بتخلي طعمها لا يُقاوم.
مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم الأكلات العالمية والمحلية بطريقة سهلة وبسيطة، وكفتة حسن باشا دي من الأكلات اللي لازم تجربوها. أكلة فخمة، تنفع في العزايم والمناسبات، وكمان سهلة وسريعة التحضير، وممكن تعملوها في أي وقت.
يلا بينا نشوف مقادير وطريقة كفتة حسن باشا
دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى كفتة حسن باشا في البيت:
- الخطوات:
- في طبق كبير، نخلط اللحم المفروم مع البصل والبقدونس والبهارات المشكلة والفلفل الأسود والكمون والقرفة (لو استخدمتوها) والملح والبقسماط (لو استخدمتوه).
- نعجن المكونات كويس أوي بإيدينا لمدة 5-7 دقايق، لحد ما تتجانس تمامًا.
- نشكل الكفتة على شكل أقراص أو أصابع سميكة.
- نسخن شوية زيت زيتون في طاسة كبيرة على نار متوسطة.
- نحمر أقراص الكفتة في الزيت من كل الجهات لحد ما تاخد لون بني حلو.
- نعمل الصلصة:
- في نفس الطاسة، نضيف الطماطم المبشورة ومعجون الطماطم والماء الساخن والثوم المهروس (لو استخدمتوه) والملح والفلفل الأسود.
- نقلب المكونات كويس، ونسيب الصلصة تغلي على نار هادية لمدة 10 دقايق.
- نرجع الكفتة المتحمرة للصلصة، ونقلب بالراحة، ونغطي الطاسة ونسيبها على نار هادية لمدة 20-30 دقيقة، أو لحد ما الكفتة تستوي تمامًا والصلصة تتسبك.
- نقدم كفتة حسن باشا ساخنة مع رز أبيض أو بطاطس بيوريه أو خبز.
المقادير | الكمية | ملاحظات |
---|---|---|
مكونات الكفتة | ||
لحم مفروم | 1 كيلو | يفضل بقري أو ضأن قليل الدهن |
بصل مفروم | 1 بصلة كبيرة | مفرومة ناعم |
بقدونس مفروم | 1/2 كوب | طازج ومفروم ناعم |
بهارات مشكلة (أو بهارات كفتة) | 1 ملعقة كبيرة | للنكهة |
فلفل أسود | 1 ملعقة صغيرة | مطحون |
كمون | 1/2 ملعقة صغيرة | مطحون |
قرفة (اختياري) | 1/4 ملعقة صغيرة | لإضافة نكهة دافئة (اختياري) |
ملح | حسب الرغبة | للتتبيل |
زيت زيتون | 2 ملعقة كبيرة | لدهن صينية الخبز |
بقسماط (اختياري) | 1/4 كوب | للتماسك (اختياري) |
مكونات الصلصة | ||
طماطم مبشورة | 4 حبات كبيرة | طازجة ومبشورة |
معجون طماطم | 2 ملعقة كبيرة | لتعزيز اللون والنكهة |
ماء ساخن | 1 كوب | لتخفيف الصلصة |
ثوم مهروس (اختياري) | 1 فص | لإضافة نكهة (اختياري) |
ملح وفلفل أسود | حسب الرغبة | للتتبيل |
ممكن تقدموا الكفتة مع صوص الزبادي، بيكون طعمه حلو أوي معاها. وممكن كمان تحشوها بجبنة الموتزاريلا قبل ما تحمروها، هتديها طعم يجنن. المهم إنكم تبتكروا وتجربوا حاجات جديدة. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.
نصايح علشان كفتة حسن باشا تطلع معاكم أحلى وأحلى
علشان الكفتة تطلع معاكم مظبوطة وطعمها زي بتاعة أشهر المطاعم التركية، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
- اللحمة تكون مفرومة ناعم: علشان الكفتة تكون متماسكة.
- نعجن الكفتة كويس: علشان المكونات تتجانس وتتداخل مع بعض.
- منكترش البهارات: علشان طعم اللحمة يبان.
- منقلبش الكفتة كتير وهي على النار: علشان متتكسرش.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات تركية تانية، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.