تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

تشريب الدجاج العراقي: أكلة عراقية أصيلة.. طعمها يرجعك لأيام زمان

تشريب الدجاج العراقي: أكلة عراقية أصيلة.. طعمها يرجعك لأيام زمان

يا هلا بكل محبي الأكلات العراقية في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا من العراق الحبيب، تشريب الدجاج، أكلة معروفة في كل بيت عراقي، وطعمها بيذكرنا بلمة العيلة وأيام زمان. دي مش أي وصفة، دي وصفة أصلية، بتتعمل بنفس الطريقة اللي توارثناها من أمهاتنا وجداتنا، واللي بتتميز بمرقتها الخفيفة وطعمها اللي ما يتنسي. أنا شخصيًا تعلمت الوصفة دي من عمتي، وكانت دايمًا تقوللي إن سر التشريب في البهارات المضبوطة والصبر على الطبخ.

صورة تشريب الدجاج العراقي
تشريب الدجاج العراقي.. طعمه الأصيل ما يتفوت!


مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم الأكلات العربية الأصيلة، وتشريب الدجاج ده من الأكلات اللي لازم تجربوها. أكلة خفيفة على المعدة، ومغذية، وتنفع في كل الأوقات، وخصوصًا في رمضان.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة تشريب الدجاج العراقي

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى تشريب دجاج عراقي في البيت:
    المقاديرالكميةملاحظات
    دجاجة مقطعة (أو قطع دجاج حسب الرغبة)1 دجاجة (حوالي 1.5 كجم)مقطعة إلى 8 قطع أو حسب الرغبة
    بصل مفروم2 بصلة كبيرةمفرومة ناعم
    ثوم مهروس3-4 فصوصمهروسة ناعم
    طماطم مقطعة مكعبات2 حبة كبيرةمقطعة مكعبات صغيرة
    معجون طماطم2 ملعقة كبيرةمركز الطماطم
    بهارات مشكلة (أو بهارات تشريب)1 ملعقة صغيرةللنكهة
    كركم1/2 ملعقة صغيرةللون والنكهة
    فلفل أسود1/2 ملعقة صغيرةمطحون
    كمون1/4 ملعقة صغيرةمطحون
    ملححسب الرغبةللتتبيل
    زيت نباتيحسب الحاجةللقلي والتشويح
    ماء مغليحسب الحاجةلتغطية الدجاج
    خبز عراقي (أو أي نوع خبز عربي)حسب الرغبةللتقديم
    لومي (ليمون مجفف) - اختياري1-2 حبةلإضافة نكهة حامضة مميزة
    عصير ليمون (اختياري)1/4 كوبلإضافة نكهة منعشة
  1. الخطوات:
    • في قدر على النار، نحط شوية زيت ونشوح البصل والثوم لحد ما يدبلوا.
    • نضيف قطع الدجاج ونقلب لحد ما يتغير لونها.
    • نضيف الطماطم المقطعة ومعجون الطماطم والبهارات المشكلة والكركم والفلفل الأسود والكمون والملح، ونقلب كويس.
    • نضيف الماء المغلي لحد ما يغطي الدجاج، ونضيف اللومي (لو استخدمتوه).
    • نغطي القدر ونتركه على نار عالية لحد ما يغلي، وبعدين نهدي النار خالص ونسيبه يستوي على راحته (حوالي ساعة إلى ساعة ونص).
    • قبل ما نطفي النار بشوية، نضيف عصير الليمون (لو حابين).
    • نقطع الخبز العراقي لقطع صغيرة ونحطه في طبق التقديم.
    • نصب مرقة التشريب السخنة على الخبز، ونحط فوقها قطع الدجاج.
    • ممكن نزين الطبق بشوية بقدونس مفروم.
ممكن تضيفوا خضار تانية للتشريب، زي البطاطس، أو البامية، أو الجزر. وممكن كمان تعملوه تشريب لحم بدل الدجاج. المهم إنكم تستمتعوا بالطبخ وتعملوا الأكل بحب. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ العربي.

نصايح علشان تشريب الدجاج العراقي يطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان التشريب يطلع معاكم مظبوط وطعمه يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. نستخدم بهارات طازجة: بيكون طعمها أقوى وأحلى.
  2. منكترش الماء: علشان المرقة متكونش خفيفة.
  3. نسيب التشريب يستوي على نار هادية: علشان الدجاج يستوي كويس والمرقة تتسبك.
  4. نستخدم خبز عراقي طازج: بيكون طعمه أحلى مع التشريب.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات عراقية تانية، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا العراقية الأصيلة، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا والشفا. واستنوني في وصفات تانية قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.