دجاج تكا ماسالا: ريحة التوابل هتاخدك على الهند
يا مرحب بيكم يا قمراية في مطبخ الدار 🟩 ، أنا النهاردة جايبالكم وصفة دجاج تكا ماسالا، بس مش أي كلام! ده طعم الهند الأصيل اللي هيوصلك لحد باب البيت، وهخلي ريحة التوابل تملأ البيت كله وتدوخ الحتة. أنا عن نفسي، بعشق الأكل الهندي، وعلشان كده، حبيت أشارككم وصفتي السرية، علشان تعملوها وتنبهروا بيها زي ما أنا بنبهر كل مرة.
مطبخ الدار 🟩 مشهور بأكلاته اللي بتخلي الواحد يروح دنيا تانية، وعلشان كده،
اخترت لكم دجاج تكا ماسالا، علشان تجربوا طعم جديد ومختلف، وتفرحوا بيه أهل بيتكم. الأكلة دي عبارة عن قطع دجاج متبلة ومحطوطة في صلصة طماطم بالكريمة مع توابل هندية، يعني حاجة كده بتودي العقل.
يلا بينا نعرف طريقة عمل دجاج تكا ماسالا بالتفصيل
دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالمللي، علشان تطلع معاكم دجاج تكا ماسالا زي بتاعة المطاعم بالظبط:
- الخطوات:
- في بولة، حطي الزبادي وعصير الليمون والملح والفلفل والكركم والكمون والكزبرة والجارام ماسالا والشطة (لو بتحبيها).
- ضيفي مكعبات الدجاج للخليط وقلبي كويس وسيبيه يتبل لمدة ساعة على الأقل، أو الأحسن تسيبيه طول الليل.
- سخني الزيت في حلة على النار، وبعدين ضيفي البصل وقلبي لحد ما يصفر.
- ضيفي الثوم والزنجبيل وقلبي لمدة دقيقة.
- ضيفي الطماطم وقلبي وسيبي الصلصة تتسبك على نار هادية لمدة 15 دقيقة.
- ضيفي مكعبات الدجاج المتبلة للصلصة وقلبي كويس وسيبيها تستوي على نار هادية لمدة 20 دقيقة، أو لحد ما الدجاج يستوي خالص.
- ضيفي كريمة الطبخ وقلبي وسيبي الصلصة تغلي لمدة 5 دقايق.
- زيني الطبق بالكزبرة الخضرا المفرومة.
- قدمي دجاج تكا ماسالا سخنة مع الرز البسمتي أو العيش البلدي، واستمتعي بالطعم اللي يهبل.
المقادير | الكمية | ملاحظات |
---|---|---|
500 جرام صدور دجاج مقطعة مكعبات | 500 جرام | مكعبات بحجم 2-3 سم |
1 بصلة كبيرة مفرومة | 1 بصلة كبيرة | مفرومة ناعم |
2 فص ثوم مفروم | 2 فص | مفروم ناعم |
1 ملعقة كبيرة زنجبيل مفروم | 1 ملعقة كبيرة | طازج ومفروم ناعم |
1 ملعقة صغيرة كركم | 1 ملعقة صغيرة | للون والنكهة |
1 ملعقة صغيرة كمون | 1 ملعقة صغيرة | مطحون |
1 ملعقة صغيرة كزبرة | 1 ملعقة صغيرة | مطحونة |
½ ملعقة صغيرة جارام ماسالا | ½ ملعقة صغيرة | مزيج بهارات هندي |
¼ ملعقة صغيرة شطة (اختياري) | ¼ ملعقة صغيرة | حسب الرغبة |
1 علبة طماطم مقشرة ومفرومة | 400 جرام | يمكن استخدام طماطم طازجة |
½ كوب كريمة طبخ | 120 مل | كريمة دسمة 35% |
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي | 30 مل | للقلي |
ملح وفلفل أسود | حسب الرغبة | للتتبيل |
زبادي | 2 ملعقة كبيرة | للتتبيل |
عصير ليمون | 1 ملعقة كبيرة | للتتبيل |
كزبرة خضراء مفرومة للتزيين | حسب الرغبة | للتزيين |
ومش بس كده، ممكن كمان تزودي كمية التوابل لو بتحبي الأكل سبايسي، وممكن تضيفي خضار زي الفلفل أو البسلة، كله بيبقى حلو. الأهم إنك تكوني بتحبي اللي بتعمليه، وماتبخليش على الأكلة بالتوابل والبهارات. وماتنسيش تتابعي مطبخ الدار 🟩 علشان تشوفي كل الوصفات الجديدة والسهلة. وحتى الشيف الشربيني نفسه بيقول إن دجاج تكا ماسالا من أروع الأكلات الهندية اللي ممكن الواحد ياكلها.
كام نصيحة بسيطة علشان دجاج تكا ماسالا يطلع معاكي تحفة
علشان دجاج تكا ماسالا يطلع معاكي مظبوط وزي الفل، فيه كام نصيحة كده لازم تاخدي بالك منها:
- التتبيلة لازم تكون قوية: علشان الدجاج يشرب الطعم كويس.
- التوابل تكون فريش: علشان ريحتها وطعمها يبقى أحلى.
- الصلصة تتسبك على نار هادية: علشان الطعم يركز ويبقى أحلى.
- الكريمة بالمعقول: علشان الأكلة ما تبقاش تقيلة ودسمة زيادة عن اللزوم.
ويا سلام بقى لو دخلتوا على موقع "مطبخ الدار"، ده موقع فيه كل أكلات الشرق الأوسط، وهتلاقوا هناك أفكار كتير لدجاج تكا ماسالا وغيره من الأكلات اللي تجنن. بجد هيفيدكم جداً.
وبكده يبقى خلصنا وصفة دجاج تكا ماسالا، يارب تكون عجبتكم وتجربوها وتفرحوا بيها أهل بيتكم. وماتنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا والشفا. واستنوا مني وصفات جديدة قريبًا يا قمرات.