تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

خبز البريوش التركي: سر الخبز الهش والطري.. من قلب تركيا

+حجم الخط-

خبز البريوش التركي: سر الخبز الهش والطري.. من قلب تركيا

يا هلا بكل محبي المخبوزات في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا غير، خبز البريوش التركي، خبز هش وطري زي القطن، وريحته بتملى البيت خير وبركة. دي مش أي وصفة، دي وصفة خاصة جدًا، أخذتها من صديقة تركية، وجربتها كتير لحد ما اتقنتها، وصدقوني، النتيجة بتكون أحلى من الجاهز. أنا هشارككم كل أسرار العجينة دي، علشان تعملوها في بيتكم وتفرحوا بيها أولادكم وعائلتكم.

صورة خبز البريوش التركي
خبز البريوش التركي.. هش وطري وطعمه حكاية!


مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم وصفات من كل أنحاء العالم، وخبز البريوش التركي ده من الوصفات اللي لازم تجربوها. خبز مثالي للفطور أو العشاء، وممكن تقدموه مع الشاي أو القهوة، أو حتى تعملوا منه سندوتشات.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة خبز البريوش التركي

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى خبز بريوش تركي في البيت:
    المقاديرالكميةملاحظات
    دقيق500 جراميفضل دقيق الخبز أو متعدد الاستعمالات
    حليب دافئ250 مليجب أن يكون دافئًا وليس ساخنًا جدًا
    خميرة فورية1 ملعقة كبيرةللتخمير
    سكر1 ملعقة كبيرةلتغذية الخميرة
    ملح1 ملعقة صغيرةلتحسين النكهة
    زبدة طرية100 جرامبدرجة حرارة الغرفة لتسهيل العجن
    بيضة1 بيضةلدهن الوجه لإعطاء لون ذهبي
    سمسم أو حبة البركةحسب الرغبةللتزيين (اختياري)
  1. الخطوات:
    • في طبق كبير، نخلط الدقيق مع الخميرة والسكر والملح.
    • نضيف الحليب الدافئ، ونبدأ نعجن المكونات بإيدينا أو بالعجانة.
    • لما تبدأ العجينة تتماسك، نضيف الزبدة الطرية بالتدريج، ونستمر في العجن لمدة 10-12 دقيقة، لحد ما تتكون عجينة ناعمة ومطاطية ومش بتلزق في الإيد.
    • نحط العجينة في طبق مدهون بالزيت، ونغطيها ونسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة، أو لحد ما حجمها يتضاعف.
    • بعد ما العجينة تخمر، نقسمها لكور متساوية (حوالي 10-12 كورة).
    • نرص كور العجين في صينية فرن مدهونة بالزيت أو مفروشة بورق زبدة، ونسيب مسافة صغيرة بين كل كورة والتانية.
    • نغطي الصينية ونسيبها ترتاح لمدة 15 دقيقة.
    • ندهن وش كور العجين بالبيض المخفوق، ونرش عليها سمسم أو حبة البركة (لو حابين).
    • ندخل الصينية فرن سخن على درجة حرارة 180 لمدة 20-25 دقيقة، أو لحد ما الخبز ياخد لون ذهبي حلو.
    • نطلع الخبز من الفرن ونسيبه يبرد شوية قبل ما نقدمه.
ممكن تعملوا أشكال مختلفة من البريوش، يعني ممكن تعملوه ضفيرة، أو رول، أو حتى تحشوه مربى أو شوكولاتة. المهم إنكم تستمتعوا بالخبز وتعملوه بحب. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم المخبوزات.

نصايح علشان خبز البريوش التركي يطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان البريوش يطلع معاكم هش وطري وزي الفل، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. نستخدم مكونات بدرجة حرارة الغرفة: علشان الخميرة تشتغل كويس والعجينة تتخمر صح.
  2. نعجن العجينة كويس: علشان الجلوتين يتكون والعجينة تكون مطاطية.
  3. نسيب العجينة تخمر وقت كافي: علشان تكون هشة وطرية.
  4. الفرن يكون سخن كويس: علشان الخبز يستوي بسرعة وياخد لون حلو.
لو عايزين تشوفوا وصفات مخبوزات تانية، أو وصفات فطار وعشاء، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا التركية، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا. واستنوني في وصفات عالمية تانية قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.