تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

البامية باللحم والكزبرة: أكلة مصرية أصيلة.. طعمها يحكي تاريخ

البامية باللحم والكزبرة: أكلة مصرية أصيلة.. طعمها يحكي تاريخ

يا أهلًا وسهلًا بكل زباين مطبخ الدار 🟩 الكرام، النهارده بقى معانا وصفة البامية باللحم والكزبرة، أكلة من قلب التراث المصري، ريحتها لوحدها كفاية! دي مش أي بامية، دي بامية زمان، اللي كانت بتتعمل في المناسبات والأفراح، وطعمها بيفكرنا بلمة العيلة. أنا بقى هقولكم على طريقة سهلة وبسيطة، تخلي أي حد يعملها في البيت وتطلع معاه زي الفل. وبصفتي طباخة متمكنة، هشارككم كل الأسرار والتكات عشان تطلع معاكم بامية مفيش بعد كدة.

صورة البامية باللحم والكزبرة
البامية باللحم والكزبرة.. أكلة تفتح النفس!


مطبخ الدار 🟩 معروف بتقديم الأكلات اللي بتفكرنا بأيام زمان، ووصفة البامية باللحم والكزبرة دي بالذات، هترجعكم لأيام الخير والبركة. البامية دي أكلة متكاملة، فيها البروتين من اللحم، والخضار من البامية، وكمان الكزبرة اللي بتديها طعم وريحة جنان، ومناسبة جدًا للعزومات والجمعات الحلوة.

يلا بينا نعرف طريقة عمل البامية باللحم والكزبرة

دلوقتي هقولكم على المكونات والخطوات بالتفصيل الممل، علشان تطلع معاكم البامية مظبوطة وطعمها ميتنسيش:
    المقاديرالكميةملاحظات
    لحم مقطع مكعبات500 جراميفضل لحم قليل الدهن
    بامية500 جرامطازجة أو مجمدة
    بصل مفروم1 بصلة كبيرةمفرومة ناعم
    ثوم مفروم4 فصوصمفرومة ناعم
    طماطم مبشورة2 حبة كبيرةطازجة ومبشورة
    معجون طماطم1 ملعقة كبيرةلتعزيز اللون والطعم
    كزبرة خضرا مفرومة1/2 كوبطازجة ومفرومة
    كزبرة ناشفة1 ملعقة صغيرةمطحونة
    فلفل أسود1/2 ملعقة صغيرةمطحون
    ملححسب الرغبةللتتبيل
    زيت أو سمنةحسب الحاجةللطبخ
  1. الخطوات:
    • في حلة على النار، نحط شوية زيت أو سمنة، ونشوح اللحمة لحد ما تاخد لون حلو.
    • نضيف البصل المفروم ونقلب لحد ما يدبل، وبعدين نضيف الثوم المفروم ونقلب لحد ما ريحته تطلع.
    • نضيف معجون الطماطم و نقلب دقيقة و نضيف الطماطم المبشورة و نقلب
    • نضيف الكزبرة الناشفة والفلفل الأسود والملح، ونقلب كويس.
    • نزود شوية مية سخنة، ونغطي الحلة ونسيب اللحمة تستوي على نار هادية.
    • لما اللحمة تستوي، نضيف البامية ونقلب بالراحة.
    • نضيف الكزبرة المفرومة ونقلب تقليبه خفيف
    • نغطي الحلة ونسيب البامية تستوي على نار هادية.
    • نقدم البامية سخنة مع رز أبيض أو عيش بلدي.
وطبعًا، فيه وصفات تانية كتير للبامية، ممكن تجربوا تضيفوا حمص، أو تعملوها بامية ويكا (صعيدي)، أو حتى تعملوها من غير لحمة خالص. الأهم من ده كله، إنكم تطبخوا بحب، وتجربوا وصفات جديدة. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 عشان تعرفوا كل الوصفات الجديدة والأكلات المصرية الأصيلة.

نصايح مهمة علشان البامية تطلع معاكم زي الفل

علشان البامية تطلع معاكم تحفة، فيه كام نصيحة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. اللحمة تكون نوعها كويس: علشان طعمها يبان في البامية.
  2. البامية تتغسل كويس: علشان نتخلص من أي شوائب فيها.
  3. منزودش مية كتير: علشان البامية متتهريش.
  4. منقلبش البامية كتير: علشان متتكسرش.
وكمان، موقع "matbakhaldar" ده كنز، هتلاقوا فيه وصفات مصرية كتيرة أوي، ونصايح مفيدة لكل ست بيت. ادخلوا عليه وهتستفيدوا كتير.
وبكده نكون خلصنا وصفة البامية باللحم والكزبرة، يارب تكون عجبتكم وتجربوها وتقولولي رأيكم. اشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وألف هنا. واستنوني في وصفات تانية قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
جودي يحيى أمام

محررة صحفية وكاتبة | "جودي يحيى أمام" إنسانةٌ تؤمن بقوة الكلمة وتأثيرها، أكتب بروحٍ شغوفةٍ وعقلٍ فضولي. هنا، أشاركك شغفي بالحياة بكل تفاصيلها: من أخبار العالم السريعة إلى نصائح الصحة والجمال، ومن وصفات الطبخ اللذيذة إلى ما يهم المرأة العصرية. أحب أن أضيء يومك بلمسة من التفاؤل، وأساعدك في اكتشاف الجمال في التفاصيل الصغيرة. هذه مساحتي لأكون صادقةً، مفيدةً، وقريبةً منك. مرحبًا بك في عالمي!"

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.