البامية باللحم والكزبرة: أكلة مصرية أصيلة.. طعمها يحكي تاريخ
يا أهلًا وسهلًا بكل زباين مطبخ الدار 🟩 الكرام، النهارده بقى معانا وصفة البامية باللحم والكزبرة، أكلة من قلب التراث المصري، ريحتها لوحدها كفاية! دي مش أي بامية، دي بامية زمان، اللي كانت بتتعمل في المناسبات والأفراح، وطعمها بيفكرنا بلمة العيلة. أنا بقى هقولكم على طريقة سهلة وبسيطة، تخلي أي حد يعملها في البيت وتطلع معاه زي الفل. وبصفتي طباخة متمكنة، هشارككم كل الأسرار والتكات عشان تطلع معاكم بامية مفيش بعد كدة.
مطبخ الدار 🟩 معروف بتقديم الأكلات اللي بتفكرنا بأيام زمان، ووصفة البامية باللحم والكزبرة دي بالذات، هترجعكم لأيام الخير والبركة. البامية دي أكلة متكاملة، فيها البروتين من اللحم، والخضار من البامية، وكمان الكزبرة اللي بتديها طعم وريحة جنان، ومناسبة جدًا للعزومات والجمعات الحلوة.
يلا بينا نعرف طريقة عمل البامية باللحم والكزبرة
دلوقتي هقولكم على المكونات والخطوات بالتفصيل الممل، علشان تطلع معاكم البامية مظبوطة وطعمها ميتنسيش:
- الخطوات:
- في حلة على النار، نحط شوية زيت أو سمنة، ونشوح اللحمة لحد ما تاخد لون حلو.
- نضيف البصل المفروم ونقلب لحد ما يدبل، وبعدين نضيف الثوم المفروم ونقلب لحد ما ريحته تطلع.
- نضيف معجون الطماطم و نقلب دقيقة و نضيف الطماطم المبشورة و نقلب
- نضيف الكزبرة الناشفة والفلفل الأسود والملح، ونقلب كويس.
- نزود شوية مية سخنة، ونغطي الحلة ونسيب اللحمة تستوي على نار هادية.
- لما اللحمة تستوي، نضيف البامية ونقلب بالراحة.
- نضيف الكزبرة المفرومة ونقلب تقليبه خفيف
- نغطي الحلة ونسيب البامية تستوي على نار هادية.
- نقدم البامية سخنة مع رز أبيض أو عيش بلدي.
المقادير | الكمية | ملاحظات |
---|---|---|
لحم مقطع مكعبات | 500 جرام | يفضل لحم قليل الدهن |
بامية | 500 جرام | طازجة أو مجمدة |
بصل مفروم | 1 بصلة كبيرة | مفرومة ناعم |
ثوم مفروم | 4 فصوص | مفرومة ناعم |
طماطم مبشورة | 2 حبة كبيرة | طازجة ومبشورة |
معجون طماطم | 1 ملعقة كبيرة | لتعزيز اللون والطعم |
كزبرة خضرا مفرومة | 1/2 كوب | طازجة ومفرومة |
كزبرة ناشفة | 1 ملعقة صغيرة | مطحونة |
فلفل أسود | 1/2 ملعقة صغيرة | مطحون |
ملح | حسب الرغبة | للتتبيل |
زيت أو سمنة | حسب الحاجة | للطبخ |
وطبعًا، فيه وصفات تانية كتير للبامية، ممكن تجربوا تضيفوا حمص، أو تعملوها بامية ويكا (صعيدي)، أو حتى تعملوها من غير لحمة خالص. الأهم من ده كله، إنكم تطبخوا بحب، وتجربوا وصفات جديدة. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 عشان تعرفوا كل الوصفات الجديدة والأكلات المصرية الأصيلة.
نصايح مهمة علشان البامية تطلع معاكم زي الفل
علشان البامية تطلع معاكم تحفة، فيه كام نصيحة لازم تاخدوا بالكم منها:
- اللحمة تكون نوعها كويس: علشان طعمها يبان في البامية.
- البامية تتغسل كويس: علشان نتخلص من أي شوائب فيها.
- منزودش مية كتير: علشان البامية متتهريش.
- منقلبش البامية كتير: علشان متتكسرش.
وكمان، موقع "matbakhaldar" ده كنز، هتلاقوا فيه وصفات مصرية كتيرة أوي، ونصايح مفيدة لكل ست بيت. ادخلوا عليه وهتستفيدوا كتير.