بيتزا العجينة الطرية: سر العجينة الإيطالية الهشة.. في مطبخك
يا هلا بكل عشاق البيتزا في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا غير، بيتزا العجينة الطرية، أكلة بتجمع بين الطعم الإيطالي الأصيل والسهولة في التحضير. دي مش أي وصفة، دي وصفة خاصة جدًا، جربتها كتير لحد ما وصلت للنتيجة المثالية، عجينة هشة وطرية زي القطن، وطعمها يخليكي تحسي إنك في إيطاليا. أنا هشارككم كل أسرار العجينة دي، علشان تعملوها في بيتكم وتفاجئوا بيها كل اللي بتحبوهم.
![]() |
بيتزا العجينة الطرية.. طعمها ياخدك لإيطاليا! |
مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم وصفات عالمية ومحلية، وبيتزا العجينة الطرية دي من الوصفات اللي لازم تجربوها. أكلة مناسبة لكل الأوقات، فطار، غدا، عشا، وحتى سناك بين الوجبات، وممكن تعملوها في المناسبات والحفلات، الكل هيحبها.
يلا بينا نشوف مقادير وطريقة بيتزا العجينة الطرية
دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى بيتزا بعجينة طرية في البيت:
- الخطوات:
- نعمل العجينة:
- في طبق كبير، نخلط الماء الدافئ مع الخميرة والسكر، ونسيبهم 5 دقايق لحد ما الخميرة تتفاعل.
- نضيف الدقيق والملح وزيت الزيتون، ونعجن المكونات كويس أوي بإيدينا أو بالعجانة لمدة 10 دقايق، لحد ما تتكون عجينة ناعمة ومطاطية.
- نحط العجينة في طبق مدهون بالزيت، ونغطيها ونسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة، أو لحد ما حجمها يتضاعف.
- نعمل الصلصة:
- في طبق صغير، نخلط معجون الطماطم مع الثوم المهروس والأوريجانو والريحان (لو استخدمتوه) والملح والفلفل الأسود.
- نجهز البيتزا:
- بعد ما العجينة تخمر، نفردها على سطح مرشوش بالدقيق على شكل دايرة أو مستطيل.
- ننقل العجينة لصينية بيتزا مدهونة بالزيت أو مفروشة بورق زبدة.
- ندهن وش العجينة بصلصة البيتزا.
- نرش جبنة الموتزاريلا المبشورة فوق الصلصة.
- نوزع باقي مكونات الحشوة اللي اخترناها على وش البيتزا.
- ندخل الصينية فرن سخن على درجة حرارة 200 لمدة 15-20 دقيقة، أو لحد ما العجينة تتحمر من تحت والجبنة تسيح وتاخد لون ذهبي حلو.
- نقدم البيتزا سخنة وبالهنا والشفا.
المقادير | الكمية | ملاحظات |
---|---|---|
مكونات العجينة | ||
دقيق | 3 أكواب | يفضل دقيق خاص بالبيتزا أو متعدد الاستعمالات |
ماء دافئ | 1 و 1/4 كوب | يجب أن يكون دافئًا وليس ساخنًا جدًا |
خميرة فورية | 1 ملعقة كبيرة | للتخمير |
سكر | 1 ملعقة صغيرة | لتغذية الخميرة |
ملح | 1 ملعقة صغيرة | لتحسين النكهة |
زيت زيتون | 2 ملعقة كبيرة | للعجن |
مكونات الصلصة | ||
معجون طماطم | 1/2 كوب | لإعطاء لون وطعم |
ثوم مهروس | 2 فص | لإضافة نكهة |
أوريجانو (زعتر بري) | 1 ملعقة صغيرة | للنكهة الإيطالية الأصيلة |
ريحان مجفف (اختياري) | 1/2 ملعقة صغيرة | لإضافة نكهة إضافية (اختياري) |
ملح وفلفل أسود | حسب الرغبة | للتتبيل |
مكونات الحشوة (حسب الرغبة) | ||
جبنة موتزاريلا مبشورة | حسب الرغبة | الكمية حسب الرغبة |
شرائح فلفل رومي | حسب الرغبة | (أخضر، أصفر، أحمر) |
شرائح بصل | حسب الرغبة | |
زيتون | حسب الرغبة | أسود أو أخضر |
مشروم (فطر) | حسب الرغبة | شرائح |
بيبروني أو سلامي (اختياري) | حسب الرغبة | (اختياري) |
أي إضافات أخرى | حسب الرغبة | حسب الذوق الشخصي |
ممكن تنوعوا في الحشوات زي ما تحبوا، يعني ممكن تعملوا بيتزا مارجريتا (بالجبنة والصلصة بس)، أو بيتزا خضار، أو بيتزا بالدجاج، أو أي حاجة تانية بتفضلوها. المهم إنكم تبتكروا وتستمتعوا. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.
نصايح علشان بيتزا العجينة الطرية تطلع معاكم أحلى وأحلى
علشان البيتزا تطلع معاكم زي بتاعة المحترفين، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
- العجينة تتخمر كويس: علشان تكون هشة وطرية.
- منكترش الصلصة: علشان العجينة متتعجنش.
- نستخدم جبنة موتزاريلا نوعها كويس: علشان تسيح وتدي طعم حلو.
- الفرن يكون سخن جدًا: علشان البيتزا تستوي بسرعة والعجينة تتحمر من تحت.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات إيطالية تانية، أو وصفات بيتزا مختلفة، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.