تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

بيتزا العجينة الطرية: سر العجينة الإيطالية الهشة.. في مطبخك

بيتزا العجينة الطرية: سر العجينة الإيطالية الهشة.. في مطبخك

يا هلا بكل عشاق البيتزا في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا غير، بيتزا العجينة الطرية، أكلة بتجمع بين الطعم الإيطالي الأصيل والسهولة في التحضير. دي مش أي وصفة، دي وصفة خاصة جدًا، جربتها كتير لحد ما وصلت للنتيجة المثالية، عجينة هشة وطرية زي القطن، وطعمها يخليكي تحسي إنك في إيطاليا. أنا هشارككم كل أسرار العجينة دي، علشان تعملوها في بيتكم وتفاجئوا بيها كل اللي بتحبوهم.
صورة بيتزا العجينة الطرية
بيتزا العجينة الطرية.. طعمها ياخدك لإيطاليا!

مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم وصفات عالمية ومحلية، وبيتزا العجينة الطرية دي من الوصفات اللي لازم تجربوها. أكلة مناسبة لكل الأوقات، فطار، غدا، عشا، وحتى سناك بين الوجبات، وممكن تعملوها في المناسبات والحفلات، الكل هيحبها.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة بيتزا العجينة الطرية

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى بيتزا بعجينة طرية في البيت:
    المقاديرالكميةملاحظات
    مكونات العجينة
    دقيق3 أكوابيفضل دقيق خاص بالبيتزا أو متعدد الاستعمالات
    ماء دافئ1 و 1/4 كوبيجب أن يكون دافئًا وليس ساخنًا جدًا
    خميرة فورية1 ملعقة كبيرةللتخمير
    سكر1 ملعقة صغيرةلتغذية الخميرة
    ملح1 ملعقة صغيرةلتحسين النكهة
    زيت زيتون2 ملعقة كبيرةللعجن
    مكونات الصلصة
    معجون طماطم1/2 كوبلإعطاء لون وطعم
    ثوم مهروس2 فصلإضافة نكهة
    أوريجانو (زعتر بري)1 ملعقة صغيرةللنكهة الإيطالية الأصيلة
    ريحان مجفف (اختياري)1/2 ملعقة صغيرةلإضافة نكهة إضافية (اختياري)
    ملح وفلفل أسودحسب الرغبةللتتبيل
    مكونات الحشوة (حسب الرغبة)
    جبنة موتزاريلا مبشورةحسب الرغبةالكمية حسب الرغبة
    شرائح فلفل روميحسب الرغبة(أخضر، أصفر، أحمر)
    شرائح بصلحسب الرغبة
    زيتونحسب الرغبةأسود أو أخضر
    مشروم (فطر)حسب الرغبةشرائح
    بيبروني أو سلامي (اختياري)حسب الرغبة(اختياري)
    أي إضافات أخرىحسب الرغبةحسب الذوق الشخصي
  1. الخطوات:
    • نعمل العجينة:
      • في طبق كبير، نخلط الماء الدافئ مع الخميرة والسكر، ونسيبهم 5 دقايق لحد ما الخميرة تتفاعل.
      • نضيف الدقيق والملح وزيت الزيتون، ونعجن المكونات كويس أوي بإيدينا أو بالعجانة لمدة 10 دقايق، لحد ما تتكون عجينة ناعمة ومطاطية.
      • نحط العجينة في طبق مدهون بالزيت، ونغطيها ونسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة، أو لحد ما حجمها يتضاعف.
    • نعمل الصلصة:
      • في طبق صغير، نخلط معجون الطماطم مع الثوم المهروس والأوريجانو والريحان (لو استخدمتوه) والملح والفلفل الأسود.
    • نجهز البيتزا:
      • بعد ما العجينة تخمر، نفردها على سطح مرشوش بالدقيق على شكل دايرة أو مستطيل.
      • ننقل العجينة لصينية بيتزا مدهونة بالزيت أو مفروشة بورق زبدة.
      • ندهن وش العجينة بصلصة البيتزا.
      • نرش جبنة الموتزاريلا المبشورة فوق الصلصة.
      • نوزع باقي مكونات الحشوة اللي اخترناها على وش البيتزا.
      • ندخل الصينية فرن سخن على درجة حرارة 200 لمدة 15-20 دقيقة، أو لحد ما العجينة تتحمر من تحت والجبنة تسيح وتاخد لون ذهبي حلو.
    • نقدم البيتزا سخنة وبالهنا والشفا.
ممكن تنوعوا في الحشوات زي ما تحبوا، يعني ممكن تعملوا بيتزا مارجريتا (بالجبنة والصلصة بس)، أو بيتزا خضار، أو بيتزا بالدجاج، أو أي حاجة تانية بتفضلوها. المهم إنكم تبتكروا وتستمتعوا. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.

نصايح علشان بيتزا العجينة الطرية تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان البيتزا تطلع معاكم زي بتاعة المحترفين، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. العجينة تتخمر كويس: علشان تكون هشة وطرية.
  2. منكترش الصلصة: علشان العجينة متتعجنش.
  3. نستخدم جبنة موتزاريلا نوعها كويس: علشان تسيح وتدي طعم حلو.
  4. الفرن يكون سخن جدًا: علشان البيتزا تستوي بسرعة والعجينة تتحمر من تحت.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات إيطالية تانية، أو وصفات بيتزا مختلفة، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا الإيطالية، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا. واستنوني في وصفات عالمية تانية قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.