تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

السويسرول على طريقة زمان: حلاوة زمان بلمسة عصرية

+حجم الخط-

السويسرول: حتة من زمن فات.. طعمها لسة في القلب

يا أهلًا وسهلًا بحبايب مطبخ الدار 🟩 الكرام، النهار ده جايبالكم وصفة السويسرول، بس مش أي سويسرول! ده السويسرول بتاع زمان، اللي كنا بنشوفه في الأعياد والمناسبات، وبنفرح بيه فرحة ما بعدها فرحة. بس طبعًا، أنا هقولكم على طريقة سهلة وبسيطة، علشان كلنا نقدر نعملها في البيت بكل سهولة. وبصفتي واحدة من عشاق الطبخ، هشارككم خبرتي وأسرار نجاح السويسرول، علشان يطلع معاكم تحفة فنية و يجنن

 
صورة السويسرول
السويسرول بتاع زمان.. شكله يفتح النفس!

مطبخ الدار 🟩 معروف بأكلاته اللي بتفرح القلب، وعلشان كده، اخترت لكم وصفة السويسرول، علشان تفرحوا بيها ولادكم وأهل بيتكم. السويسرول ده حاجة كده زي كيكة إسفنجية، بس ملفوفة ومحشية مربى أو كريمة، طعمها بيبقى خفيف وحلو، ومناسبة لكل الأوقات.

يلا بينا نعرف طريقة عمل السويسرول

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالمللي، علشان تطلع معاكم السويسرول مظبوطة:
    المقاديرالكميةملاحظات
    دقيق¾ كوبيفضل دقيق متعدد الاستعمالات
    سكر¾ كوبسكر حبيبات ناعم
    بيض4 بيضاتبدرجة حرارة الغرفة
    فانيليا1 ملعقة صغيرةللنكهة
    بيكنج بودر½ ملعقة صغيرةلنفخ الكيك
    مربى أو كريمةحسب الرغبةللحشو
  1. الخطوات:
    • نسخن الفرن على درجة حرارة 180.
    • نخفق صفار البيض مع السكر والفانيليا كويس أوي.
    • نضيف الدقيق والبيكنج بودر ونخلط بالراحة.
    • نخفق بياض البيض لوحده لحد ما يبقى زي الكريمة.
    • نضيف بياض البيض لخليط الصفار بالتدريج ونقلب بالراحة علشان الهواء ما يخرجش.
    • ندهن صينية مستطيلة بالزبدة ونحط فيها ورقة زبدة.
    • نفرد الخليط في الصينية بالراحة.
    • ندخلها الفرن لمدة 10 دقايق بس، أو لحد ما تستوي.
    • نطلعها من الفرن ونقلبها على ورقة زبدة مرشوشة بالسكر البودرة.
    • نلفها رول بالراحة ونسبها تبرد شوية.
    • نفردها بالراحة وندهنها بالمربى أو الكريمة.
    • نلفها تاني بالراحة ونقطعها حلقات.
بالإضافة إلى الوصفة دي، فيه وصفات تانية كتير ممكن تجربوها، وتغيروا في الحشوات براحتكم. المهم يكون عندكم شغف بالطبخ، وتجربوا وتعملوا كل حاجة بحب. وماتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل الوصفات الجديدة والسهلة.

نصايح بسيطة علشان السويسرول يطلع معاكي تحفة

علشان السويسرول يطلع معاكم مظبوط وزي الفل، فيه كام نصيحة كده لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. البيض لازم يكون طازج: علشان الكيكة تبقى هشة.
  2. الخفق كويس: الخفق المضبوط هو اللي بيخلي الكيكة هشة وخفيفة.
  3. الفرن يكون سخن: علشان الكيكة تستوي بسرعة وماتنشفش.
  4. اللف بالراحة: علشان الكيكة ماتتقطعش منكم.
ويا سلام بقى لو دخلتوا على موقع "matbakhaldar" ده موقع فيه كل أسرار الطبخ المصري، وهتلاقوا هناك نصايح كتير للسويسرول وغيره من الحلويات. بجد هيفيدكم جداً.
وبكده يبقى خلصنا وصفة السويسرول، يارب تكون عجبتكم وتجربوها وتفرحوا بيها أهل بيتكم. وماتنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا والشفا. واستنوا مني وصفات جديدة قريبًا.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.