تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

السمبوسة المقرمشة: سر القرمشة في العجينة.. والحشوة حكاية

السمبوسة المقرمشة: سر القرمشة في العجينة.. والحشوة حكاية

يا هلا بكل محبي المعجنات في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا غير، السمبوسة المقرمشة، أكلة معروفة في كل بيت عربي، وطعمها بيجمع بين القرمشة اللذيذة والحشوة الغنية. دي مش أي وصفة، دي وصفة خاصة جدًا، بتعتمد على عجينة منزلية هشة بتذوب في الفم، وحشوة متوازنة بتخلي كل لقمة أحلى من اللي قبلها. أنا هشارككم كل أسرار العجينة والحشوة، علشان تعملوها في بيتكم وتفرحوا بيها كل اللي بتحبوهم.

صورة السمبوسة المقرمشة
السمبوسة المقرمشة.. قرمشة من بره وطراوة من جوه!


مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم وصفات من كل أنحاء العالم، والسمبوسة المقرمشة دي من المقبلات اللي لازم تكون على كل سفرة. أكلة مناسبة لكل الأوقات، فطار، غدا، عشا، وحتى سناك بين الوجبات، وممكن تعملوها في رمضان والعزايم، الكل هيحبها.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة السمبوسة المقرمشة

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى سمبوسة مقرمشة في البيت:
    المقاديرالكميةملاحظات
    مكونات العجينة
    دقيق2 كوبيفضل دقيق متعدد الاستعمالات
    ماء دافئ1/2 كوبللعجن
    زيت نباتي1/4 كوبللعجن
    ملح1/2 ملعقة صغيرةلتحسين النكهة
    مكونات الحشوة
    لحم مفروم500 جراميفضل لحم قليل الدهن
    بصل مفروم1 بصلة كبيرةمفرومة ناعم
    بقدونس مفروم1/2 كوبطازج ومفروم
    كزبرة مفرومة (اختياري)1/4 كوبطازجة ومفرومة (اختياري)
    شبت مفروم (اختياري)1/4 كوبطازج ومفروم (اختياري)
    بهارات مشكلة1 ملعقة صغيرةللنكهة
    فلفل أسود1/2 ملعقة صغيرةللنكهة
    كمون1/4 ملعقة صغيرةللنكهة
    كزبرة ناشفة1/4 ملعقة صغيرةللنكهة
    ملححسب الرغبةللتتبيل
    زيت نباتي للقليحسب الحاجةللقلي
    فلفل رومي أخضر مفروم (اختياري)1 حبةإضافة اختيارية للحشوة
    جزر مبشور (اختياري)1 حبةإضافة اختيارية للحشوة
    بازلاء مجمدة (اختياري)1/2 كوبإضافة اختيارية للحشوة
  1. الخطوات:
    • نعمل العجينة:
      • في طبق كبير، نخلط الدقيق مع الملح.
      • نضيف الماء الدافئ والزيت بالتدريج، ونعجن المكونات كويس أوي بإيدينا أو بالعجانة لمدة 5-7 دقايق، لحد ما تتكون عجينة ناعمة ومتماسكة ومش بتلزق في الإيد.
      • نغطي العجينة ونسيبها ترتاح في مكان دافي لمدة 30 دقيقة.
    • نعمل الحشوة:
      • في طاسة على النار، نحط شوية زيت ونشوح البصل المفروم لحد ما يدبل.
      • نضيف اللحم المفروم ونقلب لحد ما يتغير لونه.
      • نضيف البقدونس والكزبرة والشبت (لو استخدمتوهم) والبهارات المشكلة والفلفل الأسود والكمون والكزبرة الناشفة والملح، ونقلب كويس.
      • نضيف الفلفل الرومي والجزر والبازلاء (لو استخدمتوهم)، ونقلب لحد ما الخضار يدبل شوية.
      • نرفع الحشوة من على النار ونسيبها تبرد.
    • نحشي ونقلي السمبوسة:
      • نفرد العجينة على سطح مرشوش بالدقيق، ونقطعها لدوائر أو مستطيلات.
      • نحط كمية مناسبة من الحشوة في كل قطعة عجينة، ونقفلها على شكل مثلث أو نصف دائرة أو رول، ونتأكد إن الأطراف مقفولة كويس علشان الحشوة متطلعش بره.
      • نسخن زيت غزير في طاسة عميقة على نار متوسطة.
      • نقلي السمبوسة في الزيت السخن لحد ما تاخد لون ذهبي مقرمش من كل الجهات.
      • نطلع السمبوسة من الزيت ونحطها على ورق مطبخ علشان يمتص الزيت الزيادة.
    • نقدم السمبوسة ساخنة وبالهنا والشفا.
ممكن تستخدموا أي نوع حشوة بتحبوه للسمبوسة، يعني ممكن تحشوها جبنة، أو خضار، أو دجاج، أو حتى بطاطس مهروسة. المهم إنكم تبتكروا وتجربوا حاجات جديدة. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم المعجنات والمقبلات.

نصايح علشان السمبوسة المقرمشة تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان السمبوسة تطلع معاكم مقرمشة وطعمها يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. العجينة تكون مرتاحة كويس: علشان تتفرد بسهولة ومتتقطعش.
  2. نفرد العجينة رقيقة: علشان السمبوسة تكون مقرمشة.
  3. منكترش الحشوة: علشان السمبوسة متتفتحش أثناء القلي.
  4. الزيت يكون سخن وغزير: علشان السمبوسة تتحمر كويس ومتمتصش زيت كتير.
لو عايزين تشوفوا وصفات معجنات تانية، أو وصفات مقبلات، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا المقرمشة، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا. واستنوني في وصفات جديدة قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.