تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

عصيدة التمر بالقشطة - وصفة طبخ سهلة وسريعة

عصيدة التمر بالقشطة: حلى الأجداد.. طعمه يرجعك لأيام زمان

يا هلا بكل محبي الحلويات الشعبية في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا من قلب التراث، عصيدة التمر بالقشطة، حلى بسيط وسهل، وطعمه بيذكرنا بأيام زمان وأكلات جداتنا. دي مش أي وصفة، دي وصفة مجربة ومضمونة، ومكوناتها متوفرة في كل بيت، وبتتحضر في دقايق. أنا شخصيًا بحب أعملها في الشتا، بتدفي الجسم وتعطي طاقة.

صورة عصيدة التمر بالقشطة
عصيدة التمر بالقشطة.. حلى يدفيك ويغنيك!


مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم وصفات من كل بلد، وعصيدة التمر بالقشطة دي من الحلويات اللي لازم تجربوها. حلى ينفع في أي وقت، فطار، عشا، أو حتى بين الوجبات، وممكن تقدموه للضيوف كنوع من التغيير.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة عصيدة التمر بالقشطة

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى عصيدة تمر بالقشطة في البيت:
    المقاديرالكميةملاحظات
    1 كوب تمر منزوع النوى (يفضل تمر خلاص أو سكري)1 كوبيُفضل تمر لين
    2 كوب ماء ساخن2 كوبماء مغلي
    1/2 كوب قشطة طازجة (أو قشطة قيمر)1/2 كوبلإضافة قوام كريمي
    1/4 ملعقة صغيرة هيل مطحون (اختياري)1/4 ملعقة صغيرةللنكهة
    1 ملعقة كبيرة زبدة (أو سمن بلدي) للتزيين1 ملعقة كبيرةتُذوّب وتُسكب على الوجه
    مكسرات مجروشة للتزيين (فستق، لوز، جوز)حسب الرغبةللتزيين والقرمشة
  1. الخطوات:
    • في قدر على النار، نحط التمر والماء الساخن، ونسيبهم على نار هادية لمدة 10-15 دقيقة، لحد ما التمر يلين.
    • نهرس التمر بالشوكة أو بالهاند بلندر (الخلاط اليدوي) لحد ما يكون ناعم.
    • نضيف القشطة والهيل (لو استخدمتوه)، ونقلب كويس لحد ما المكونات تتجانس.
    • نرفع القدر من على النار، ونسكب العصيدة في أطباق التقديم.
    • نزين العصيدة بالزبدة السايحة والمكسرات المجروشة.
    • نقدم العصيدة ساخنة أو دافية.
ممكن تتحكموا في قوام العصيدة زي ما تحبوا، يعني لو بتحبوها خفيفة زودوا شوية ماء، ولو بتحبوها سميكة قللوا الماء. وممكن كمان تضيفوا مكونات تانية للعصيدة، زي جوز الهند، أو الزبيب، أو حتى شوية قرفة. المهم إنكم تجربوا وتستمتعوا. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الحلويات.

نصايح علشان عصيدة التمر بالقشطة تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان العصيدة تطلع معاكم مظبوطة وطعمها يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. نستخدم تمر نوعه كويس: علشان الطعم يكون حلو.
  2. منكترش الماء: علشان العصيدة متكونش خفيفة.
  3. نضيف القشطة بعد ما نرفع العصيدة من على النار: علشان متفصلش.
  4. نقدم العصيدة ساخنة أو دافية: بتكون أحلى.
لو عايزين تشوفوا وصفات حلويات تانية، أو وصفات أكلات بالتمر، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا الشعبية، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا. واستنوني في وصفات جديدة قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.