تقييم موقع مطبخ الدار : 4.5 من 5
( 142.025 تقييم )

القائمة الرئيسية

الصفحات

المقلوبة الفلسطينية: أكلة فلسطينية أصيلة.. طعمها ياخدك لبلاد الشام

المقلوبة الفلسطينية: أكلة فلسطينية أصيلة.. طعمها ياخدك لبلاد الشام

يا هلا بكل محبي الأكلات الفلسطينية في مطبخ الدار 🟩، اليوم وصفتنا من قلب فلسطين الحبيبة، المقلوبة الفلسطينية، أكلة مشهورة في كل بيت فلسطيني، وطعمها بيحكي قصة أرض وتاريخ. دي مش أي وصفة، دي وصفة أصلية، بتتعمل بنفس الطريقة اللي توارثناها من جداتنا وأمهاتنا. أنا شخصيًا تعلمت الوصفة دي من ستي الله يرحمها، وكانت دايمًا تقوللي إن سر المقلوبة في النفس الحلو والمحبة.

 
صورة المقلوبة الفلسطينية
المقلوبة الفلسطينية.. طعمها بيحكي تاريخ!

مطبخ الدار 🟩 بيقدملكم الأكلات العربية الأصيلة، والمقلوبة الفلسطينية دي من الأكلات اللي لازم تجربوها. أكلة بتجمع العيلة على سفرة وحدة، وبتفرح الصغير والكبير، ومناسبة جدًا للعزايم والمناسبات.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة المقلوبة الفلسطينية

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى مقلوبة فلسطينية في البيت:
    المقاديرالكميةملاحظات
    دجاج مقطع أو لحم مكعبات1 دجاجة (مقطعة) أو 1 كجم لحميفضل لحم قليل الدهن
    أرز بسمتي2 كوبأو أي نوع أرز حبة طويلة
    باذنجان2 حبة كبيرةمقطعة حلقات
    بطاطس2 حبة كبيرةمقطعة حلقات
    زهرة (قرنبيط)1 رأسمقطع إلى زهرات صغيرة
    بصل مفروم1 بصلة كبيرةمفرومة ناعم
    ثوم مهروس4 فصوصمهروسة ناعم
    بهارات مشكلة1 ملعقة صغيرةللنكهة
    كركم1/2 ملعقة صغيرةللون والنكهة
    قرفة (اختياري)1/4 ملعقة صغيرةلإضافة نكهة دافئة (اختياري)
    ملح وفلفل أسودحسب الرغبةللتتبيل
    زيت نباتيحسب الحاجةللقلي
    ماء مغليحسب الحاجةلتسوية الأرز
    لوز وصنوبر محمصحسب الرغبةللتزيين (اختياري)
    بقدونس مفرومحسب الرغبةللتزيين (اختياري)
  1. الخطوات:
    • ننقع الأرز في ماء دافئ لمدة نص ساعة.
    • نقلي حلقات الباذنجان والبطاطس والزهرة في زيت غزير لحد ما ياخدوا لون ذهبي حلو.
    • في قدر على النار، نحط شوية زيت ونشوح البصل والتوم لحد ما يدبلوا.
    • نضيف قطع الدجاج (أو اللحم) ونقلب لحد ما يتغير لونها.
    • نضيف البهارات المشكلة والكركم والقرفة (لو استخدمتوها) والملح والفلفل الأسود، ونقلب كويس.
    • نرص حلقات الباذنجان والبطاطس والزهرة في قاع القدر.
    • نصفي الأرز من الماء ونحطه فوق الخضار.
    • نصب الماء المغلي على الأرز لحد ما يغطيه بحوالي 2 سم.
    • نغطي القدر ونتركه على نار عالية لحد ما يغلي، وبعدين نهدي النار خالص ونسيبه يستوي على راحته (حوالي 30-40 دقيقة).
    • بعد ما الأرز يستوي، نقلب القدر في طبق تقديم كبير، ونزينه باللوز والصنوبر والبقدونس.
ممكن تضيفوا أي خضار تانية بتحبوها للمقلوبة، زي الجزر، أو الفلفل الحلو، أو الكوسا. وممكن كمان تعملوها مقلوبة نباتية من غير لحمة خالص. المهم إنكم تستمتعوا بالطبخ وتعملوا الأكل بحب. ومتنسوش تتابعوا مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ العربي.

نصايح علشان المقلوبة الفلسطينية تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان المقلوبة تطلع معاكم مظبوطة وطعمها يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. الأرز يتنقع كويس: علشان ميطلعش معجن.
  2. الخضار تتقلي كويس: علشان متكونش طرية زيادة عن اللزوم.
  3. منكترش الماء: علشان الأرز ميطلعش معجن.
  4. نهدي النار خالص بعد ما الأرز يغلي: علشان يستوي على راحته وميلزقش في قاع القدر.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات فلسطينية تانية، ادخلوا على موقع "matbakhaldar"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا الفلسطينية الأصيلة، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ الدار 🟩 علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا والشفا. واستنوني في وصفات تانية قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر ياحيى

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

سلايدر بطاقات طبخ

آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.